De geheimen van Berg en Dal!

Ieder jaar trekken de kunstactiviteiten van Stichting Kunst in Millingen veel bezoekers naar het dorp aan de rivier. Beeldenroutes, poëzie langs de rivieren en muzikale ontmoetingen in de kerken heeft Millingen tot een plek gemaakt waar kunstenaars graag komen om te werken en te exposeren. Sinds 2016 organiseert Kunst in Millingen ook spannende speurroutes voor kinderen. Het zijn ‘De geheimen van Berg en Dal’ waarin kunst, natuur en cultuur op een speelse wijze beleefd kunnen worden.

De Geheimen van Berg en Dal
‘Waar zijn de sleutels?

De avontuurlijke tochten van ca 4 kilometer zijn echte aanraders. Met hulp van een plattegrond, herkenbare kaarten en een potlood ga je op zoek naar twintig codes. De tochten zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Maar ook volwassenen zullen met plezier de route wandelen. Kinderen die nog niet kunnen lezen hebben een eigen ‘plattegrond’ met een aangepaste opdracht.

‘Het Geheim van Millingen’ is een afwisselende route langs mooie plekjes in het dorp die de grootvader van de fictieve kunstschilder Victor Visch ooit inspireerde. Hij maakte een begin aan 10 schilderijen en kleinzoon Victor Visch maakte ze af. Op de 3e etage in het Kulturhus van Millingen is er een expositie ingericht van deze schilderwerken. Bovendien staat hier de geheimzinnige schilderskist. Als het Kulturhus in het weekend is gesloten verhuist de kist naar Restaria Leontina. Het is namelijk een belangrijk onderdeel in het verhaal van ‘Het geheim van Millingen’. In het deelname-pakket zit o.a. een duidelijke handleiding en de gratis ticket voor het pontje met vermelding van de vaartijden.

Deelname-pakket is voor € 3,50 euro te koop op de volgende adressen in Millingen aan de Rijn:
Kulturhus Den Ienloop, Heerbaan 115
Restaria Leontina, Burg Eijckelhofstraat 1
Romeinse speeltuin, Ons Genoegenpad.

‘Het Geheim van Kekerdom’ is een mooie tocht door het dorp en de Millingerwaard. De deelnemers wandelen in de voetsporen van Dirkje Buytendijk. Zij is de fictieve kleindochter van Professor Frits Buytendijk. Professor Buytendijk werd in 1974 op het buitendijkse kerkhof van Kekerdom begraven. Hij was een groot liefhebber van de natuur en ging in zijn vrije tijd graag vissen in de Millingerwaard. Op dit ware verhaal is ‘Het geheim van Kekerdom’ gebaseerd.  Het thema is verzamelen en de oude viskoffer van de professor speelt een belangrijke rol. Ga goed voorbereid op pad. Trek wandelschoenen aan, lees de handleiding en neem de sleutel van het Mini-Museum Corvus mee.
Deelname-pakket is voor €3,50 euro te koop op het Startpunt:
Café De waard van Kekerdom, Weverstraat.

Organisatie: Anja Middelkoop 0649691067

Stichting Kunst in Millingen

corr. adres Rubenstraat 3
6566 ZE Millingen aan de Rijn

06-49691067 http://kunstinmillingen.nl/